Schoenmakerij

afgewerkte schoen

Nieuwe of gedragen schoenen die knellen, pijnlijke voeten, schachten van laarzen die te smal zijn, wij beschikken over verschillende voet en been leesten.
Na behandeling met een leder weeker word het leder langzaam aan uitgerokken en wordt het dragen van je schoenen een stuk comfortabeler.

Om je mooie nieuwe schoenen te behoeden van slijtage, kunnen we ze voorzien van een bescherming, in de vorm beschermzool, voordat je ze gaat dragen.
We beschikken over verschillende soorten top-materialen in verschillende diktes en kleuren van beschermzolen, antislipzolen,  profielzolen en hakken.

Ook je naaldhakken kunnen beschermd worden door bijvoorbeeld beschermhoesjes.

Wij doen er alles aan om je zo snel en goed mogelijk verder te helpen

Sportschoenen, Loopschoenen, Wandelschoenen, bergschoenen, militaire laarzen kunnen hersteld worden met het top materiaal VIBRAM die te verkrijgen is in verschillende kleuren en diktes formaten en modellen. Waar nodig is vervangen we de tussenzool, word alles goed verlijmd en alles doorgenaaid. Speciale behandeling voor Militaire laarzen waarbij de VIBRAM  word voorzien van een groef om zo op de rand te kunnen worden gestikt.

legerbottinen met een vbram zool

Alles word gepoetst en waterdicht gemaakt

 

We helpen je graag verder we zijn er voor U !

Herstellingen met leer gebeurd met het natuurlijk hoogwaardig eikenschors gelooid zoolleder van Jon Rendenbach.

Rendenbach is groot geworden door traditioneel te blijven, waar vele looierijen overstapte op het chemische looiproces, bleef Rendenbach traditioneel plataardig looien.
Eikenschors uit het Luxemburgse Lohhecken, sparrenschors uit het Schwarzwald, Minosaschors en vruchten van de Valonea boom zijn de basis bestanddelen voor plantaardig looiing.

Eikenschors gelooid zoolleer heeft vele aspecten die het onderscheiden van traditioneel leer, het is erg slijtvast, taai maar tevens soepel, heeft een goed draagcomfort, heeft een mooi nerfpatroon en een prachtige houttint. Tevens heeft eikenschors gelooid leer kwalitatieve eigenschappen zoals, sterk water afstotend, bijzonder goed ademend, voetvocht absorberend, geur neutraliserend, kiemdodend, schimmelziekte voorkomend en volledig biologisch afbreekbaar.
Wat wenst een mens nog meer.

schoen gestikt in groef

 

Na het verlijmen van deze loopzool word deze voorzien van een groefje om zo doorgenaaid ook de ‘Blake stitch’ genoemd

Ook de binnenkant van  je schoenen kunnen we vernieuwen, bv  nieuw lederen binnenzool of losse inlegzolen.  Lijmen, stikken, hielvoeringen   enz...

Veters, poets gerief, schoensmeer, borstels,  leer reinigers, leer versoepelen met zadelzeep, lederweker, enz...

Laarzen die te breed zijn op de schacht kunnen we versmallen, door in te nemen op de achterste naad je ziet er niets van !  Schacht te smal , die kunnen we groter rekken . Is dit niet voldoende kan ik er stukken  bijpassend leer tussen stikken of een rits in stikken.  te lange laarzen kunnen we korter maken

Heeft u suggesties of aanmerkingen  om deze site te verbeteren, dan horen we dit graag en kan u ons contacteren via het contactformulier.

dank u wel !